Open lessen turnen en freerunnen bij JTV Leek

JTV Leek heeft weer plaats voor nieuwe turners en freerunners.

Turnen is een intensieve sport waarbij veel wordt gevraagd van je kracht, lenigheid, durf en doorzettingsvermogen. Er wordt 2 tot 7 uur per week getraind, afhankelijk van je leeftijd en niveau. Al vanaf jonge leeftijd kun je beginnen met turnen, waarbij je eerst allerlei basisvaardigheden als koprol, handstand, radslag, springen en nog veel meer gaat leren. Later kun je bijvoorbeeld salto’s en allerlei oefeningen aan brug, ringen en rekstok doen. Een paar keer per jaar zijn er wedstrijden, zowel op regionaal als op landelijk niveau. Voor het turnen zijn we op zoek naar nieuwe talenten die sterk en lenig zijn en graag veel willen bewegen.

Iedereen kent wel de filmpjes op YouTube van freerunners die allerlei tricks doen op obstakels en daken in de stad. Deze stoere sport is nu ook op een veilige manier in een gymzaal te beoefenen. Hierbij worden allerlei technieken geleerd om met sprongen en salto’s over hindernissen te gaan. Deze technieken worden vervolgens gebruikt om een parcours af te leggen. Bij het freerunnen gaat het vooral om het plezier en de uitdaging; er wordt niet aan wedstijden meegedaan. In de verschillende freerun groepen (vanaf 7 jaar of vanaf 12 jaar) zijn er weer plaatsen vrij voor nieuwe leden.

Voor iedereen die eens wil proberen of turnen of freerunnen iets voor hem is zijn er de komende week open lessen.

Op zaterdag 24 september van 16:30 – 17:30 is er een open les turnen in de Turnhal van het Sportcentrum in Leek. Jongens vanaf ca. 6 jaar zijn welkom om mee te komen doen.

Op woensdag 28 september zijn er open lessen freerunnen in de gymzaal in Oostindie; om 17:00 uur voor jongens vanaf 7 jaar, om 18:00 uur voor jongens vanaf 12 jaar.

Opgeven voor de open lessen is niet nodig. Kijk voor verdere informatie op de website of mail naar info@jtvleek.nl