Hoofddorp, 17 maart 2019

Weer twee turners door naar 1/2 finale💪🏻

Rick Fitzgerald en Jaydee Adjodhia hebben net (17 maart) hun 1/4 finale geturnd in Hoofddorp (3e divisie Junior I). Ze turnden allebei een stabiele wedstrijd met hier en daar nog wat verbeterpunten. Rick en Jaydee zijn door naar de 1/2 finale, Rick werd 10e en Jaydee 11e. Mooi resultaat!

Hoofddorp, 16 maart 2019

JTV Leek presteert goed in Hoofddorp.

Vandaag stonden Dani Land, Joost Wobbes en Sil Land in de 1/4 finale in Hoofddorp (3e divisie instap 17).

Met een puntentotaal van 110.400 mocht Sil het podium beklimmen op de hoogste trede. Sil turnde een sterke wedstrijd en nam een prachtige gouden medaille mee naar huis.🥇

Zijn broer Dani turnde ook al zo’n mooie wedstrijd en mocht het brons in ontvangst nemen🥉met een puntentotaal van 109.650.

Joost Wobbes heeft ook goed zijn best gedaan en turnde naar een 8e plaats, met een nette oefening op ringen waar hij derde op werd.

De eerste zes turners gaan door naar de 1/2 finale, helaas valt Joost hier net buiten.

Ze mogen trots zijn op deze wedstrijd met een sterk deelnemersveld van 24 turners.

Amsterdam, 9 maart 2019

Vandaag turnden Jostein Smit (1e divisie Instap 15), Jaydee Adjodhia en Rick Fitzgerald (3e divisie Junior I) hun kwalificatiewedstrijd in Amsterdam.

Jostein had helaas een val op brug maar turnde toch mooi naar een 9e plaats. Jostein turnt binnenkort nog een kwalificatiewedstrijd. Daarna weten we of hij doorgaat naar de halve finale.

Rick en Jaydee zijn beide door naar de kwart finale. Rick werd vandaag 5e en Jaydee 15e. Ook een mooi resultaat voor beide heren. Op naar de volgende wedstrijd!

Jeugdsport fonds

Alle kinderen verdienen het om mee te doen aan sportactiviteiten. Om dit mogelijk te maken neemt de gemeente Westerkwartier al langere tijd deel aan het Jeugdsportfonds.

Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging, de kans om ook te sporten. Inwoners van de gemeenten in het Westerkwartier kunnen een aanvraag indienen voor dit fonds.

Aanvraag indienen via tussenpersoon
Een aanvraag voor het Jeugdsportfonds kan ingediend worden via een tussenpersoon. Voorbeelden van tussenpersonen zijn: een docent, mentor en IB’er op school, een buurtsportcoach, een sociaal wijkteam, humanitaire hulp of de schuldhulpverlening. Om de drempel tot het Jeugdsportfonds verder te verlagen is het sinds kort mogelijk de aanvraag in te dienen via de combinatiefunctionaris/intermediair van de gemeente:

Na toekenning betaalt het Jeugdsportfonds voor minimaal een jaar de contributie. Als het nodig is kan na dat jaar opnieuw een aanvraag worden ingediend.

Sporten is gezond

Door te sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan.

2e Wedstrijd District Noord niveau 17-21 in Hollandscheveld

Sylvan, Bram, Wout en Kelvin hebben afgelopen zaterdag hun tweede wedstrijd geturnd in Hollandscheveld.

In de eerste wedstrijd was Sylvan Ruiter (instap 18) aan de beurt. Hij turnde vandaag naar een 3e plaats, op ringen behaalde hij een score van 19.30 de hoogste van instap 18!

In de tweede wedstrijd stonden Wout Plas en Bram Dijkstra (instap 19). Bram en Wout deden goed hun best, Bram turnde naar een 4e plaats en Wout werd 10e.

In de derde en laatste wedstrijd liet Kelvin de Groot (benjamin 19) zijn oefeningen zien. Kelvin werd vandaag 4e.

Sylvan en Bram zijn door naar de Districtsfinale op 6 april in Lemmer.

Sylvan met bronzen medaille
Bram, Wout en Kelvin