Categoriearchief: JTV in de media

Jongens turners uit Leek en Westerkwartier presteren geweldig op NK Turnen

Sinds twee jaar bestaat er een nauw samenwerkingsverband tussen de Jongensturnvereninging Leek (JTV Leek) en Kracht en Vriendschap uit Groningen (KV Groningen). Dit samenwerkingsverband resulteerde afgelopen weekend in aansprekende resultaten. Door goede prestaties in de voorrondes hadden vier turnjongens zich eerder in Tilburg geplaatst voor de kwartfinale van het NK turnen in Den Bosch.
Lees verder …..

JTV Leek viert feestelijke start van het nieuwe jaar.

Op zaterdag 14 januari hield de Jongens Turnvereniging Leek (JTV Leek) haar nieuwjaarsreceptie. Deze receptie wordt nu voor de derde keer met succes gevierd, waarmee JTV Leek bewijst een bloeiende en succesvolle vereniging te zijn. Tijdens deze gelegenheid laten de leden van verschillende niveau’s (van kleutergym tot landelijke topturners) zien wat ze kunnen, in een ongedwongen en feestelijke sfeer. Tegelijkertijd is er gelegenheid voor de ouders om bij te praten over het afgelopen jaar en om kennis te maken met nieuwe leden en hun ouders.Met dank aan Albert Heijn in Leek kon er ondertussen worden genoten van lekkere hapjes en koffie, thee of limonade. Met de sponsoring van deze nieuwjaarsreceptie heeft Albert Heijn Leek laten zien het sporten van de jeugd in Leek een warm hart toe te dragen!
Lees verder …..

Leekster turnjongens bereiken halve finale Nederlands Kampioenschap

Afgelopen zaterdag werd de 2e kwartfinale turnen voor jongens gehouden. In deze wedstrijd streden de jongens uit de hoogste divisies om een plaats in de halve finales van het Nederlands Kampioenschap. Het Leekster samenwerkingsverband van JTV Leek en Kracht en Vriendschap Groningen was hier vertegenwoordigd met 6 turners. In de Talentendivisie werd gestreden door Gijs Voors, Joachim Scheffer, Anton Banus en Yusuf Hermanides. In de 2e divisie kwamen Jort van der Zanden en Walt Klink uit.
In de 2e divisie was de concurrentie groot, maar wisten Jort van der Zanden (7e plaats) en Walt Klink (8e plaats) goede resultaten te behalen met respectievelijk 99,65 en 97,25 punten.
Lees verder …..

Goud voor Leekster turnjongens

Turners van JTV Leek hebben opnieuw successen behaald bij de regionale en landelijke wedstrijden. De samenwerking met Groningen leverde goud op zowel tijdens de regionale en landelijke turnwedstrijden. De landelijke wedstrijden vonden plaats op zaterdag 2 april. Deze kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap Turnen voor jongens vond plaats in Zuidwolde (Drenthe). Het Groningse samenwerkingsverband van JTV Leek en Kracht en Vriendschap Groningen was hier ruim vertegenwoordigd en bleek bovendien zeer succesvol. Binnen dit samenwerkingsverband trainen de jongens t/m ca. 12 jaar gezamenlijk in de turnhal in Leek.
Lees verder …..

Jongensgym en jongensturnen in Leek naar hoger nivo

Met ingang van het nieuwe seizoen is JTV Leek met een aantal nieuwe trainers van start gegaan. De gymlessen worden gegeven door Klaas-Jan de Poel, een gediplomeerde en ervaren docent Lichamelijke Opvoeding. Deze gymlessen, voor jongens vanaf 4 jaar, worden gegeven op woensdagmiddag in de Tweemaster in Leek.
De turntrainingen zullen worden gegeven door Boele de Wind en Lubbert de Jonge. Deze trainers hebben al langere tijd hun sporen verdiend bij K en V Groningen. Dit heeft er tevens toe geleid dat een aantal jongens van deze vereniging bij JTV Leek zullen komen trainen. Deze turntraining zal op zaterdagen in de turnhal van Leek plaatsvinden.
Voor de jongens die ambities koesteren op landelijk niveau is JTV Leek een samenwerking aangegaan met het turncentrum van Sportstad Heerenveen. Dit is het belangrijkste turncentrum van Noord-Nederland, met een prachtige turnhal. Hier worden turners opgeleid die deelnemen aan landelijke en internationale wedstrijden, en in de toekomst tot de top van Nederland zullen gaan behoren.
Lees verder …..